Кошик 0

Топінги

Карамельний топінг та десерт

Топінг – це кондитерська смакова добавка, здатна не тільки наповнити напій або страву унікальним смаком, але й створити неповторний візерунок на десерті. Якісний топінг, купити який можна в інтернет-магазині Щедрик, має ідеальну густу консистенцію. Він чудово тримає форму і не розтікається на поверхні кондитерського виробу.

Смакові добавки використовуються у кафе, кав'ярнях, ресторанах та точках продажу їжі на вулиці. Ними прикрашають тістечка та булочки, створюючи різні малюнки. Вони незамінні у фруктових та молочних коктейлях, а також кавових напоях. Солодкі соуси мають низку переваг:

  • надають десертам та напоям необхідний смак та аромат;
  • придатні до використання для холодних та гарячих страв;
  • мають невисоку вартість;
  • дуже комфортні в експлуатації;
  • мають тривалий термін зберігання.

Топінг – універсальний продукт

У перекладі з англійської слово «topping» означає вершину страви, тобто це поняття підходить для всього, що кладеться поверх їжі. У кулінарії топінгами називають цілу групу товарів, які використовуються для прикраси десертів та напоїв. Топінг для кави наповнює напій оригінальним смаком, а топінг для морозива робить страву привабливішою. По суті, всі смакові добавки універсальні, тому сумісні як з напоями, так і десертами.

Оскільки поняття «topping» має широку сферу використання, можна виділити три основні групи:

  • для напоїв та коктейлів;
  • для десертів та солодких кондитерських виробів;
  • для основних страв та закусок.

Найчастіше добавки, що використовуються для несолодких страв, називають соусами, а поняття «topping» все ж таки присвоєно для солодких смакових добавок. Топінги мають стабільну консистенцію, тому використовуються з холодними та гарячими стравами та напоями. Зміна температури ніяк не позначається на смаку та якості продукту.

Класифікація топінгів ТМ «Щедрик»

Смакові соуси ТМ «Щедрик» можна умовно поділити на кілька груп:

  • шоколадні та карамельні топінги, які відмінно поєднуються з морозивом та кавовими напоями;
  • фруктові та ягідні добавки, що ідеально підходять для випічки та холодних коктейлів;
  • лікерні та горіхові соуси, здатні доповнити смак лате або капучино;
  • вершкові та пряні добавки, сумісні з більшістю алкогольних та безалкогольних напоїв.

Широка сфера застосування топінгів

Густі топінги до кави, коктейлів та кондитерських виробів можна використовувати в будь-яких комбінаціях. Навіть звичайнісіньку на вигляд страву можна перетворити на кулінарний шедевр. Додайте смакові добавки в класичне біле морозиво і воно стане фруктовим або шоколадним. Не бійтеся експериментувати, як це роблять найкращі кондитери світу.

Попри універсальність солодких соусів, існують деякі правила їх застосування. Найголовніше – не використовуйте цитрусові наповнювачі у напоях на основі молока (молочні коктейлі, лате, капучино). Вся справа в тому, що в складі таких соусів є кислота, від якої молочний продукт може згорнутися.

Не варто поєднувати топінги для кави або пирогів із сиропами, це лише зіпсує страву або напій. Занадто велика кількість концентрату в десерті – погане рішення. Важливо дотримуватися оптимальних пропорцій і знаходити цікаві комбінації, наприклад, топінг шоколадний і вишневий відмінно поєднуються в будь-якому вигляді десерту. Також соуси можна використовувати для начинки булочок та рогаликів.

Зробити смакову добавку самостійно реально. Достатньо просто взяти цукровий сироп і додати до нього ваніль або ягідний сік. Однак топінги для морозива від національного виробника відрізняються оптимальною консистенцією та тривалим терміном зберігання.

Смачні топінги - незамінні в кулінарії

Рішення купити топінг виникає не тільки у власників кофеїн та ресторанів, адже цей продукт має широку сферу застосування. Солодкі добавки здатні наповнити будь-який напій вишуканим смаком та ароматом, а при необхідності – зробити його густішим. Соуси використовують у кавових та молочних напоях, десертах та морозиві. Особливою популярністю користуються такі топінги:

  • карамельний;
  • солона карамель;
  • шоколадний;
  • ірландський крем;
  • банановий;
  • малиновий;
  • вишневий;
  • полуничний.
Карамельний топінг для десертів

Топінг для декорування десертів

Абсолютно всі топінги, купити які Ви зможете в магазині продукції «Щедрик», можуть використовуватися для декорування різних десертів. Важливо, щоб кольори та смаки поєднувалися та доповнювали один одного. Наведемо приклади правильного використання соусів у кондитерській галузі:

  • Топінг карамель або солона карамель чудово поєднуються з ванільними десертами. Також сумісні бананові та молочні смаки.
  • Ягідні добавки гармонують з фруктовими та ягідними тістечками. Завдяки яскравому кольору соуси здатні зробити будь-яку страву більш привабливою для покупців.
  • М'ятні добавки підходять для цитрусових десертів. Вони зроблять частування свіжішим та цікавішим.
  • Концентрований соус зі смаком ківі має яскравий зелений колір, завдяки чому його добре видно на світлих тортах. Він поєднується з банановими десертами.

Найбільш популярним вважається шоколадний топінг, тому що він сумісний практично з усіма кондитерськими виробами. Його можна використовувати для декорування морозива, тістечка, булочок і навіть сирників. Якщо Ви ще не знайомі із солодкими соусами, почніть дегустацію саме з шоколадного.

Топінг для морозива

Топінг для морозива

Якісний топінг для морозива, купити який зараз не складе труднощів, перетворить класичний десерт на шедевр. Зараз морозиво продається абсолютно у кожному супермаркеті, магазині, а також на ринку та у точках вуличної торгівлі. Споживачі люблять експериментувати, набуваючи різних за смаком десертів. Деякі віддають перевагу класичному варіанту - білому ванільному пломбіру.

Різноманітні топінги використовуються не тільки у місцях громадського харчування, а й у побуті. Ну яка людина не захоче перетворити ванільне морозиво, наприклад, на полуничне чи персикове? А для цього досить просто придбати кілька пляшечок концентрованого соусу, який змінить не тільки смак, але і відтінок десерту.

Топінг для млинців

Топінг для млинців

Млинці люблять абсолютно всі люди незалежно від віку та переваг. Часто їх їдять зі сметаною, згущеним молоком або медом, але найкраще вони смакують саме з густими солодкими наповнювачами.

Топінги застосовуються для декорування та підсолоджування млинців. Просто полийте добавку поверх страви та насолоджуйтесь унікальним смаком. До млинців чудово підходять такі смаки соусів, як шоколад, фісташка, кокос, карамель, банан, малина та лісові ягоди. Поєднуйте кілька смаків для досягнення бажаного результату.

Топінг до кави Ірландський крем

Топінг для кави

Найчастіше ніхто не додає топінги до кави, оскільки для цих цілей використовується сироп. Соуси мають густу консистенцію, що ускладнює процес перемішування напою. А ось сироп досить рідкий, тому ідеальний для приготування різноманітних напоїв (у тому числі холодних).

Тим не менш, в арсеналі будь-якого баристи є і топінги. Вони використовуються для декорування напоїв, а саме створення малюнків та написів на щільній молочній піні.

Рекомендації з приготування кави з топінгом

Для правильного підбору топінгу до кави необхідно брати до уваги сорт зерен, ступінь їх обсмажування та помелу. Також важливим є кінцевий смак напою та його насиченість. Є універсальні добавки, наприклад, шоколадні та ванільні, які підійдуть для будь-якого кавового напою. Але є й індивідуальні, які поєднуватимуться лише з конкретною кавою.

Наведемо приклади поєднання соусів з кавою:

  • арабіка гармоніюватиме з шоколадним та лікерним топінгом;
  • робуста - з горіховим, цитрусовим чи вишневим;
  • міцний напій можна доповнити карамельним, ванільним або шоколадним соусом;
  • неміцна кава стане смачніше з ванільним або фруктово-ягідним концентратом;
  • кава по-східному набуде яскравішого смаку, якщо додати трохи мигдального наповнювача;
  • прохолодні кавові напої стануть свіжішими з додаванням м'ятного або будь-якого цитрусового топінгу.

Власники кофеїн намагаються підтримувати широкий асортимент добавок у кількості 10 – 20 типів, але незмінними лідерами за кількістю замовлень є саме шоколадні та карамельні.

Топінг для коктейлів Ананас

Топінг для коктейлів

Вибір смакових добавок завжди є в будь-якому барі або ресторані. Вони допомагають створити унікальні композиції десертів та наповнити будь-який коктейль неповторним смаком. Найчастіше бармени мають у своєму розпорядженні досить багато різновидів сиропів та топінгів, щоб будь-якої миті задовольнити бажання клієнта. Наявність смакових добавок дозволяє експериментувати та створювати нові смакові поєднання.

Топінг для основних страв та закусок

З солодкими топінгами ми розібралися, адже вони знайомі багатьом. Їх додають у коктейлі, фруктові та кавові напої, торти, тістечка та морозиво. Але чи знаєте Ви, що існують несолодкі добавки, створені для доповнення смаку м'ясних страв?

Для створення унікальних кулінарних рішень використовують спеціальні заправки та соуси. Наприклад, для м'яса та овочів, приготовлених на грилі, підійде вишневий топінг. Для курячого м'яса буде незамінний апельсиновий соус. Застосовувати смакові добавки також можна для приготування піци, бутербродів, хот-догів, пасти, риби та м'яса.

Терміни та умови зберігання топінгів

Топінги мають досить тривалий термін зберігання. За умови дотримання всіх рекомендацій виробника вони здатні зберігати свій смак і зовнішній вигляд протягом року.

Під ТМ «Щедрик» випускаються топінги об'ємом 500 чи 860 мл. Непрозорі пляшки щільно закриваються, що дає можливість надовго зберегти їхню свіжість.

Найкраще зберігати смакові добавки у холодильнику. Оптимальна температура - від 0 до 10°С, проте допускається температурний діапазон від 0 до 20°С. Оптимальні умови для зберігання соусів – темне, сухе та прохолодне місце. Після відкриття заводського пакування термін придатності скорочується.

Як підібрати і купити якісні топінги

Якщо Ви вирішили купити топінг для свого закладу або просто для особистого використання, насамперед враховуйте персональні уподобання. Також важливими критеріями добору є:

  • Склад. Якісний продукт завжди виготовлений із натуральних компонентів. Дешеві соуси виробляють із цукру, барвника та ароматизатора, що робить їх небезпечними для здоров'я.
  • Смак. Тут можна орієнтуватися на основні страви чи напої, до яких використовуватимуться добавки. Для кафе незамінні будуть шоколадні, ванільні та карамельні соуси. Для місць приготування морозива актуальними будуть ягідні та фруктові наповнювачі. Кондитери звикли використовувати кілька соусів, змішуючи та комбінуючи їх.
  • Об'єм тари. Зважайте на масштаби виробництва десертів та напоїв, щоб у запасі завжди були необхідні інгредієнти. Буде дуже негарно, якщо у вирішальний момент не вистачить потрібного соусу. Оскільки добавки мають тривалий термін зберігання, має сенс купувати більші об'єми.
  • Тип пакування. Якісні топінги випускаються у щільних пластикових пляшках із дозатором. Кришка герметично закривається, захищаючи продукт від зовнішніх факторів. Для виробництва тари використовується харчовий пластик підвищеної товщини - абсолютно безпечний матеріал.
  • Термін придатності. Натуральна продукція має менший термін зберігання - до року. Найдовше можуть зберігати лише продукти, у складі яких багато консервантів.
Топінги ТМ Щедрик

Висока якість топінгів ТМ «Щедрик»

Пропонуємо натуральні топінги, ціна яких Вас неодмінно порадує. Під ТМ «Щедрик» випускаються малинові, вишневі, карамельні, фісташкові, ягідні, апельсинові та інші концентровані соуси.

Завдяки якісним смаковим добавкам Ви зможете прикрасити будь-який десерт та зробити смак будь-якого напою яскравішим. Нашими товарами користуються у найкращих ресторанах та кав'ярнях України, а також за її межами. Комбінуйте наші топінги та створюйте унікальні кулінарні рецепти.

Чому ми впевнені в наших сиропах

Ми впевнені, що Вам сподобаються наші продукти, оскільки вони мають ряд особливостей. Варто зазначити, що будь-який топінг для морозива та кави відрізняється такими перевагами:

  • Натуральність та безпека - ми виробляємо соуси з ягідних та фруктових екстрактів без додавання барвників, ароматизаторів та загусників. Наш продукт можна вживати дітям та алергікам.
  • Широка сфера застосування - добавки сумісні з будь-якими напоями, у складі яких є молоко, вода, алкоголь, кава або чай.
  • Широкий асортимент - в інтернет-магазині представлені десятки різноманітних топінгів, що дозволить Вам вибрати найкращі для себе.

Чому варто купити топінги від ТМ «Щедрик»

Під ТМ «Щедрик» виготовляється якісна продукція від національного виробника. Для виробництва використовується виключно якісна та натуральна сировина, а у складі Ви не знайдете небезпечних смакових та барвникових добавок. На весь асортимент є сертифікат якості, що говорить про безпеку продуктів.

Ми постійно оновлюємо асортимент товарів, враховуючи інтереси та переваги покупців. Нашими концентрованими сиропами та соусами користуються баристи, бармени, кухарі, кондитери та інші представники сегмента HoReCa.

Своїми перевагами вважаємо:

  • ми – перша компанія, яка розпочала випуск топінгів в Україні;
  • використовуємо лише натуральні компоненти для виробництва продукції;
  • наші соуси чудово тримають форму і не розтікаються на поверхні страви чи напою;
  • наповнювачі зберігають стабільну структуру в холодному та гарячому вигляді;
  • добавки здатні створити унікальний смак десерту чи напою;
  • зручна пляшка з дозатором робить процес експлуатації ще зручнішим.

У нашому інтернет-магазині Ви зможете вибрати та замовити найкращі топінги національного виробництва. Продукцію «Щедрик» уже встигли оцінити власники кофеїн, піцерій, барів та ресторанів. Для замовлення товарів не потрібно нікуди їхати – просто оформіть заявку на сайті та чекайте на дзвінок менеджера. Пропонуємо знижки оптовим покупцям, а також оперативну доставку по Україні та за її межі.

Популярні запитання

Для чого використовуються топінги у місцях громадського харчування?

Топінги – це смакові добавки, що використовуються для декорування різноманітних десертів та напоїв. Також топінги здатні створити унікальний смак або доповнити готову страву.

Чи є різниця між топінгами та сиропами?

На відміну від сиропів топінги мають більш густу консистенцію, а в їхньому складі можуть бути навіть фрагменти ягід та фруктів. Щільна структура дозволяє використовувати їх для декорування холодних і гарячих десертів, а також кавових напоїв.

Що входить у склад топінгу?

Базовими компонентами кулінарного соусу є вода, цукор та сироп. Залежно від типу продукту у складі можуть бути перетерті фрукти і ягоди. У шоколадному топінгу міститься какао-порошок.

Скільки порцій у пляшці?

У пляшці масою 1 кг міститься 21 порція наповнювача, у пляшці масою 600 г – 12 порцій.

Які смаки топінгів ТМ «Щедрик» найпопулярніші?

Найчастіше замовляють такі смаки, як карамель, шоколад, банан, вишня, лісова ягода, ірландський крем та інші.

Який термін зберігання топінгів?

Топінги можуть зберігатися упродовж 12 місяців за умови температурного режиму від 0 до + 10°С.

Введіть номер телефону
і ми вам передзвонимо
Введіть номер телефону
і ми вам передзвонимо
Введіть номер телефону
і ми вам передзвонимо
50 Надзвичайно смачних рецептів
отримуйте секретну підбірку на email та вигравайте подарунки
Чому наш унікальний продукт Ви не знайдете в супермаркетах? 
Ми не практикуємо повернення протермінованої продукції, що є умовою в роботі з мережами. Ми працюємо з душею, згідно власних принципів і виготовляємо виключно натуральний продукт, який любимо і поважаємо. Зливати у відходи чи повторно переробляти - варіант точно не для ТМ Щедрик.

Ми - соціально відповідальне підприємство і наша мета бути доступними для кожного, тому ціни встановлюємо завжди реальні та змінюємо лише залежно від цін на комплектацію і сировину (молоко, упаковка, закваски). Додати до собівартості нашої продукції націнку супермаркетів і скоріш за все це вже буде дороговартісний продукт.
Зазвичай мережі покривають усю країну, а іноді виходять за її межі. Натуральне молоко, термін придатності якого 72 години ризикує не доїхати із заводу в Рівному в супермаркет, припустимо, Дніпропетровська. Доїхати можливо й зможе, але потрапити на полиці з центрального складу та вчасно продатись без повернень - навряд чи. Покриття у продажах для натурального молочного продукту нетривалого зберігання - радіус 300-500 км. Тому ми охоплюємо наразі лише західний регіон і межа для нас - Київ.

Більше про це і ще декілька цікавих фактів про натуральне виробництво