Топінг – це кондитерська смакова добавка, здатна не тільки наповнити напій або страву унікальним смаком, але й створити неповторний візерунок на десерті. Якісний топінг, купити який можна в інтернет-магазині Щедрик, має ідеальну густу консистенцію. Він чудово тримає форму і не розтікається на поверхні кондитерського виробу.
Смакові добавки використовуються у кафе, кав'ярнях, ресторанах та точках продажу їжі на вулиці. Ними прикрашають тістечка та булочки, створюючи різні малюнки. Вони незамінні у фруктових та молочних коктейлях, а також кавових напоях. Солодкі соуси мають низку переваг:
У перекладі з англійської слово «topping» означає вершину страви, тобто це поняття підходить для всього, що кладеться поверх їжі. У кулінарії топінгами називають цілу групу товарів, які використовуються для прикраси десертів та напоїв. Топінг для кави наповнює напій оригінальним смаком, а топінг для морозива робить страву привабливішою. По суті, всі смакові добавки універсальні, тому сумісні як з напоями, так і десертами.
Оскільки поняття «topping» має широку сферу використання, можна виділити три основні групи:
Найчастіше добавки, що використовуються для несолодких страв, називають соусами, а поняття «topping» все ж таки присвоєно для солодких смакових добавок. Топінги мають стабільну консистенцію, тому використовуються з холодними та гарячими стравами та напоями. Зміна температури ніяк не позначається на смаку та якості продукту.
Смакові соуси ТМ «Щедрик» можна умовно поділити на кілька груп:
Густі топінги до кави, коктейлів та кондитерських виробів можна використовувати в будь-яких комбінаціях. Навіть звичайнісіньку на вигляд страву можна перетворити на кулінарний шедевр. Додайте смакові добавки в класичне біле морозиво і воно стане фруктовим або шоколадним. Не бійтеся експериментувати, як це роблять найкращі кондитери світу.
Попри універсальність солодких соусів, існують деякі правила їх застосування. Найголовніше – не використовуйте цитрусові наповнювачі у напоях на основі молока (молочні коктейлі, лате, капучино). Вся справа в тому, що в складі таких соусів є кислота, від якої молочний продукт може згорнутися.
Не варто поєднувати топінги для кави або пирогів із сиропами, це лише зіпсує страву або напій. Занадто велика кількість концентрату в десерті – погане рішення. Важливо дотримуватися оптимальних пропорцій і знаходити цікаві комбінації, наприклад, топінг шоколадний і вишневий відмінно поєднуються в будь-якому вигляді десерту. Також соуси можна використовувати для начинки булочок та рогаликів.
Зробити смакову добавку самостійно реально. Достатньо просто взяти цукровий сироп і додати до нього ваніль або ягідний сік. Однак топінги для морозива від національного виробника відрізняються оптимальною консистенцією та тривалим терміном зберігання.
Рішення купити топінг виникає не тільки у власників кофеїн та ресторанів, адже цей продукт має широку сферу застосування. Солодкі добавки здатні наповнити будь-який напій вишуканим смаком та ароматом, а при необхідності – зробити його густішим. Соуси використовують у кавових та молочних напоях, десертах та морозиві. Особливою популярністю користуються такі топінги:
Абсолютно всі топінги, купити які Ви зможете в магазині продукції «Щедрик», можуть використовуватися для декорування різних десертів. Важливо, щоб кольори та смаки поєднувалися та доповнювали один одного. Наведемо приклади правильного використання соусів у кондитерській галузі:
Найбільш популярним вважається шоколадний топінг, тому що він сумісний практично з усіма кондитерськими виробами. Його можна використовувати для декорування морозива, тістечка, булочок і навіть сирників. Якщо Ви ще не знайомі із солодкими соусами, почніть дегустацію саме з шоколадного.
Якісний топінг для морозива, купити який зараз не складе труднощів, перетворить класичний десерт на шедевр. Зараз морозиво продається абсолютно у кожному супермаркеті, магазині, а також на ринку та у точках вуличної торгівлі. Споживачі люблять експериментувати, набуваючи різних за смаком десертів. Деякі віддають перевагу класичному варіанту - білому ванільному пломбіру.
Різноманітні топінги використовуються не тільки у місцях громадського харчування, а й у побуті. Ну яка людина не захоче перетворити ванільне морозиво, наприклад, на полуничне чи персикове? А для цього досить просто придбати кілька пляшечок концентрованого соусу, який змінить не тільки смак, але і відтінок десерту.
Млинці люблять абсолютно всі люди незалежно від віку та переваг. Часто їх їдять зі сметаною, згущеним молоком або медом, але найкраще вони смакують саме з густими солодкими наповнювачами.
Топінги застосовуються для декорування та підсолоджування млинців. Просто полийте добавку поверх страви та насолоджуйтесь унікальним смаком. До млинців чудово підходять такі смаки соусів, як шоколад, фісташка, кокос, карамель, банан, малина та лісові ягоди. Поєднуйте кілька смаків для досягнення бажаного результату.
Найчастіше ніхто не додає топінги до кави, оскільки для цих цілей використовується сироп. Соуси мають густу консистенцію, що ускладнює процес перемішування напою. А ось сироп досить рідкий, тому ідеальний для приготування різноманітних напоїв (у тому числі холодних).
Тим не менш, в арсеналі будь-якого баристи є і топінги. Вони використовуються для декорування напоїв, а саме створення малюнків та написів на щільній молочній піні.
Для правильного підбору топінгу до кави необхідно брати до уваги сорт зерен, ступінь їх обсмажування та помелу. Також важливим є кінцевий смак напою та його насиченість. Є універсальні добавки, наприклад, шоколадні та ванільні, які підійдуть для будь-якого кавового напою. Але є й індивідуальні, які поєднуватимуться лише з конкретною кавою.
Наведемо приклади поєднання соусів з кавою:
Власники кофеїн намагаються підтримувати широкий асортимент добавок у кількості 10 – 20 типів, але незмінними лідерами за кількістю замовлень є саме шоколадні та карамельні.
Вибір смакових добавок завжди є в будь-якому барі або ресторані. Вони допомагають створити унікальні композиції десертів та наповнити будь-який коктейль неповторним смаком. Найчастіше бармени мають у своєму розпорядженні досить багато різновидів сиропів та топінгів, щоб будь-якої миті задовольнити бажання клієнта. Наявність смакових добавок дозволяє експериментувати та створювати нові смакові поєднання.
З солодкими топінгами ми розібралися, адже вони знайомі багатьом. Їх додають у коктейлі, фруктові та кавові напої, торти, тістечка та морозиво. Але чи знаєте Ви, що існують несолодкі добавки, створені для доповнення смаку м'ясних страв?
Для створення унікальних кулінарних рішень використовують спеціальні заправки та соуси. Наприклад, для м'яса та овочів, приготовлених на грилі, підійде вишневий топінг. Для курячого м'яса буде незамінний апельсиновий соус. Застосовувати смакові добавки також можна для приготування піци, бутербродів, хот-догів, пасти, риби та м'яса.
Топінги мають досить тривалий термін зберігання. За умови дотримання всіх рекомендацій виробника вони здатні зберігати свій смак і зовнішній вигляд протягом року.
Під ТМ «Щедрик» випускаються топінги об'ємом 500 чи 860 мл. Непрозорі пляшки щільно закриваються, що дає можливість надовго зберегти їхню свіжість.
Найкраще зберігати смакові добавки у холодильнику. Оптимальна температура - від 0 до 10°С, проте допускається температурний діапазон від 0 до 20°С. Оптимальні умови для зберігання соусів – темне, сухе та прохолодне місце. Після відкриття заводського пакування термін придатності скорочується.
Якщо Ви вирішили купити топінг для свого закладу або просто для особистого використання, насамперед враховуйте персональні уподобання. Також важливими критеріями добору є:
Пропонуємо натуральні топінги, ціна яких Вас неодмінно порадує. Під ТМ «Щедрик» випускаються малинові, вишневі, карамельні, фісташкові, ягідні, апельсинові та інші концентровані соуси.
Завдяки якісним смаковим добавкам Ви зможете прикрасити будь-який десерт та зробити смак будь-якого напою яскравішим. Нашими товарами користуються у найкращих ресторанах та кав'ярнях України, а також за її межами. Комбінуйте наші топінги та створюйте унікальні кулінарні рецепти.
Ми впевнені, що Вам сподобаються наші продукти, оскільки вони мають ряд особливостей. Варто зазначити, що будь-який топінг для морозива та кави відрізняється такими перевагами:
Під ТМ «Щедрик» виготовляється якісна продукція від національного виробника. Для виробництва використовується виключно якісна та натуральна сировина, а у складі Ви не знайдете небезпечних смакових та барвникових добавок. На весь асортимент є сертифікат якості, що говорить про безпеку продуктів.
Ми постійно оновлюємо асортимент товарів, враховуючи інтереси та переваги покупців. Нашими концентрованими сиропами та соусами користуються баристи, бармени, кухарі, кондитери та інші представники сегмента HoReCa.
Своїми перевагами вважаємо:
У нашому інтернет-магазині Ви зможете вибрати та замовити найкращі топінги національного виробництва. Продукцію «Щедрик» уже встигли оцінити власники кофеїн, піцерій, барів та ресторанів. Для замовлення товарів не потрібно нікуди їхати – просто оформіть заявку на сайті та чекайте на дзвінок менеджера. Пропонуємо знижки оптовим покупцям, а також оперативну доставку по Україні та за її межі.
Топінги – це смакові добавки, що використовуються для декорування різноманітних десертів та напоїв. Також топінги здатні створити унікальний смак або доповнити готову страву.
На відміну від сиропів топінги мають більш густу консистенцію, а в їхньому складі можуть бути навіть фрагменти ягід та фруктів. Щільна структура дозволяє використовувати їх для декорування холодних і гарячих десертів, а також кавових напоїв.
Базовими компонентами кулінарного соусу є вода, цукор та сироп. Залежно від типу продукту у складі можуть бути перетерті фрукти і ягоди. У шоколадному топінгу міститься какао-порошок.
У пляшці масою 1 кг міститься 21 порція наповнювача, у пляшці масою 600 г – 12 порцій.
Найчастіше замовляють такі смаки, як карамель, шоколад, банан, вишня, лісова ягода, ірландський крем та інші.
Топінги можуть зберігатися упродовж 12 місяців за умови температурного режиму від 0 до + 10°С.
© ЩЕДРИК Україна, Рівненська обл., Рівненський р-н, с. В. Омеляна, вул. Я. Гашека, 120. Всі права захищено.
Ми - соціально відповідальне підприємство і наша мета бути доступними для кожного, тому ціни встановлюємо завжди реальні та змінюємо лише залежно від цін на комплектацію і сировину (молоко, упаковка, закваски). Додати до собівартості нашої продукції націнку супермаркетів і скоріш за все це вже буде дороговартісний продукт.